Ridekurs

                          Vi tilbyr rideskolekurs fra nybegynner til viderekommen og i alle aldre.

Alle kurs er halvårskurs, man binder seg for en hel periode av gangen. Ridningen foregår en gang pr. uke på fast dag til fast klokkeslett.

Ubenyttede timer regnes som tapt. Kun ved fremvisning av legeerklæring kan disse bli erstattet etter avtale, se våre betalingsbetingelser for mer info. Husk vanlig rideskole i ferier. Rideskolen er kun stengt på røde dager.


Bindene påmelding. Nybegynner 

Vi øver på ridning i skritt og trav på langsider, storvolter og diagonaler, og forbereder oss på å galoppere. Anbefales til ryttere med lite eller ingen hesteerfaring.

Lett Øvet 

På dette kurset legger vi vekt på grunnleggende teori om hesten, og ridning i skritt og trav på rett og bøyd spor. Vi vil også øve på galopp på dette kurset, og gi elevene mulighet til å føle seg trygge på å hoppe et lavt hinder i trav. Anbefales til ryttere med noe hesteerfaring uansett alder, og som føler seg trygg på å ri uten hjelper.

Øvet 

Her øver vi på gangartene skritt, trav og galopp på rett og bøyd spor med sitsvariasjoner. Vi øver også på ulike dressur- og sprangøvelser på timene. Anbefales til ryttere med grunnleggende hesteerfaring uansett alder, som mestrer alle gangarter og som har lyst til å utvikle forståelsen for sprang og dressur.

Viderkommen

Vi legger vekt på å øke rytterens ridefølelse ved riktig bruk av hjelpere, og videreutvikle «verktøykassen» for å bli en mer selvstendig rytter. Her øver vi på grunnridning, dressur- og sprangøvelser. Anbefales til ryttere med rideerfaring, og som føler seg trygg på selvstendig ridning.

   

Sprang 

Vi har rene sprangtimer mandag og tirsdag. Her deles gruppene inn i nivåer. Rir man ikke på en vanlig time fra før av i vår rideskole må man ta en dropp in time for en av våre instruktører for å kartlegge nivå før man kan begynne på sprangtime. Lyst til å bli melde deg på eller høre mere om våre kurs? 

Kontakt Oss 

Nordre Ellevei 40, 1449 Drøbak 

Rideskolen@ellehest.no 


 Drøbak Ridesenter. Alle rettigheter reservert.